Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Alle blogs

 • Wie knabbelt er aan mijn huisje? 22-9-2021
 • Ontdek deze zomer eigen land per fiets 1-7-2021
 • Maak het thuis gezellig met Pauleen 26-11-2020
 • Wie wordt er nu niet warm van Olimpia Splendid ? 20-10-2020
  Zeker nu het wat frisser buiten wordt, wil je binnen warmpjes zitten. Olimpia Splendid heeft verschillende heaters waaronder infrarood verwarmingen, keramische verwarmingen, convectorkachels en elektrische kachels. Een keramische heater die onze aandacht trekt met een verrassend leuke retro touch is “Caldodesign” en sinds kort online verkrijgbaar via PimXL. Waarover straks meer.

  Zeker als bijverwarming kan een losse heater in huis ideaal zijn. Deze verwarmingen zijn meestal voordelig in de aanschaf en mobiel, zodat je ze eenvoudig neerzet in de verschillende ruimtes waar het wat kouder is. Maar welke heater past het best bij je?
           
       

  Infraroodverwarming
  Infrarood is een techniek waarbij de massa in de ruimte waar je je bevind wordt verwarmd in plaats van de lucht. Deze stralen hun warmte weer af op de omgeving. Op zoek naar een infrarood heater dan geeft de Carbon Black heerlijke directe warmte.

  Keramische verwarming
  Bij deze verwarmingen is het verwarmingselement keramisch. Een keramische verwarming is vaak wat veiliger dan een elektrische kachel omdat keramische verwarmingselementen op een minder hoge temperatuur opwarmen. Het risico op brand of brandwonden is dan kleiner. Omdat deze verwarmingsbronnen geen ventilator voor de koeling nodig hebben, is er ook minder last van opvliegende stofdeeltjes in huis. Geen wonder dat de meeste heaters van Olimpia Splendid onder deze categorie vallen.

  Ook de nieuwste heater “Caldodesign” valt onder de keramische verwarming. Dit compacte ontwerp van 24,8 cm bij 24,5 cm met verrassend leuk retro ontwerp is ideaal om op een tafel, kast of bureau te plaatsen, en krachtig genoeg om een ruimte tot 20 vierkante meter te verwarmen. Bovendien hoef je geen concessies te doen in de kleur, want deze vintage verwarming is maar liefst in de kleur groen, oranje en grijs te verkrijgen. Interesse in nog meer vintage “look and feel”? Dan is vast ook de Caldovintage in de kleur geel favoriet.

  Elektrische convector kachel
  Deze convectoren van Olimpia Splendid produceren convectiewarmte door koude lucht aan te zuigen, deze op te warmen en op te laten stijgen. Een voordeel van convectoren is dat ze snel kunnen opwarmen maar ook snel weer afkoelen. Een ander voordeel van deze lijn heaters is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn door de bevestigde wieltjes. De Caldorad7, Caldorad9 en Caldorad11 zijn bovendien voorzien van een thermostaat.

  Van dit leuke en verrassende assortiment heaters van Olimpia Splendid verwachten wij dat u dit najaar zeker warm loopt.
 • Herfstblad, PimXL weet raad met bladblazers 13-10-2020
  Heb je bomen in je tuin staan? Dan weet je precies wat PimXL bedoelt met : afvallende herfstbladeren. Het bij elkaar harken is een leuke herfstklus maar vergt veel tijd. Kan dit sneller en effectiever? Ja zeker! PimXL heeft verschillende elektrische 3-in-1 bladblazers als gemotoriseerde benzine bladblazers in het assortiment waarmee bladeren in een mum van tijd bij elkaar geblazen, opgezogen en versnipperd worden. In deze blog besteden we aandacht aan de verschillende soorten van onder andere het merk Scheppach.

  Misschien denk je ook wel, “Ik kan bladeren toch ook gewoon in de tuin laten liggen”. Dat kan zeker. Afgevallen herfstbladeren kunnen composteren. Deze humus of bladaarde bevat goede voeding voor de tuin. Bovendien kan dit bladerendek de tuinaarde mooi vochtig en luchtig houden. Echter, de meeste herfstbladeren doen er een jaar tot anderhalf jaar over om te verteren. Dit proces kan worden versneld met het versnipperen of mulchen van het blad van een bladblazer.

  Heb je veel blad van eiken, beuken of plataan in de tuin? Dan adviseert PimXL dit blad zeker op te ruimen. Deze bladeren verteren erg langzaam en doen er twee tot drie jaar over om te verteren. Eikenblad bevat ook nog eens veel looizuur waardoor de bodem sneller verzuurt. Een bladhark van het merk Wolf-Garten, specialist in tuingereedschap, biedt een uitkomst bij deze klus maar velen zullen aan de bladblazer de voorkeur geven.

  PimXL heeft bladblazers van Scheppach in verschillende prijsklassen in het assortiment. De LB2600E is een échte voordelige hulp in de tuin. Met name in deze herfstperiode. Deze Scheppach 3-in-1 elektrische bladblazer kan naast blazen en opzuigen ook mulchen. In de opvangzak, kan tot 45 liter blad worden opgevangen waardoor er lekker doorgewerkt kan worden. Om prettig te kunnen werken is artikel 5911002901 voorzien van een neuswiel en een comfortabele  schouderriem.

  Is de tuin groter, dan kan een bladblazer op benzine een uitkomst bieden. De LBH2600P is een krachtige bladblazer met een opvangzak van 50 liter. Ook deze gemotoriseerde bladblazer, bekend onder artikelnummer 5911104903, kan naast vermalen ook blazen en zuigen.

  Nog meer professionaliteit gewenst, dan biedt de gemotoriseerde Scheppach bladblazer LB5200BP de uitkomst. Deze krachtige 2-takt benzine bladblazer heeft een blaasvermogen tot 295 km/u en is in te stellen voor betere controle bij verschillende werkzaamheden zoals het wegblazen van tuinafval, gemaaid gras en blad. De 5911103903 is uitgevoerd als handige compacte rugzak zodat deze op de rug te dragen is.

  Met deze handige apparaten wordt het vast nog prettiger om van herfst te genieten.
 • Met Scangrip werklampen goed licht tijdens elke klus 1-10-2020
 • Alumexx Huishoudtrappen - Veilig, innovatief en verantwoord! 13-8-2020
  Lengte te kort? Ga veilig hogerop met een stabiele en stevige huishoudtrap!
 • Nieuw Accu power tools 20Vpro serie van Scheppach bij PimXL 18-2-2020
 • Nieuw: Maak kennis met Pauleen! 6-12-2019
 • Sinterklaas cadeaus onder de 25 euro 19-11-2019
  De Sint is weer in het land. Tijd om op zoek te gaan naar het perfecte cadeau. Inspiratie nodig?
 • Geen gedonder en gesnotter met een verwarmingspaneel van AMAZE 8-10-2019
 • Steinel past dit najaar assortiment aan op uw technische skills 1-10-2019
 • Opbergen in een kunststof opbergkast van Keter of Kis - Voor ieder wat wils. 15-8-2019
 • Alles wat je wil weten over de parasols van PimXL 4-6-2019
 • Het verstoppen van uw huissleutel is verleden tijd 2-4-2019
 • Top 10 tips voor besparing op verlichting 19-3-2019
 • Een bewegingsmelder, een goede uitvinding voor uw woning 19-3-2019
 • Weten waar je op moet letten bij het bestellen van een sensorlamp? 19-3-2019
Aan het laden
Aan het laden