Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Weten waar je op moet letten bij het bestellen van een sensorlamp?

dinsdag 19 maart 2019
Een sensorlamp als binnen verlichting wordt steeds populairder. Sensorlampen voor in huis besparen veel energie en zijn handig in gebruik. Maar waar moet je op letten bij het bestellen van een sensorlamp voor binnen?
Binnen verlichting met sensor is enkel geschikt voor ruimtes waar je regelmatig komt maar niet de hele dag of avond verblijft. Zoals de toiletruimte, de badkamer, hal, trappenhal, garage of kelder, schuur. Zodra er beweging wordt gesignaleerd, zal de sensorlamp gaan branden.

Het is van belang om te kijken naar de tijdsinstelling . Dit is de periode dat de sensorlamp minimaal of maximaal kan branden nadat er beweging is gesignaleerd. Een lamp in de trappenhal zal korter hoeven te branden, dan een sensorlamp op een badkamer. Deze brandtijd moet passen binnen uw levensstijl. Een lamp die automatisch aan gaat in een trappenhal zal korter hoeven branden bij een sportieve vrijgezel, die trappen rennend opgaat, dan bij een gezin met jonge kinderen waar nog geholpen moet worden bij het traplopen.

Daarnaast is ook de reikwijdte van belang. Hoe kleiner de reikwijdte hoe later de sensorlamp zal gaan branden, hoe hoger de reikwijdte hoe sneller de sensorlamp zal gaan branden. Als u bijvoorbeeld de reikwijdte van uw sensorlamp in de hal op 8 meter instelt, is de kans groot dat de lamp ook aanspringt als u in de ruimte naast de hal beweegt.

Ook zou u kunnen letten op de sensortype. Een hoogfrequente sensor reageert op beweging. Deze sensor neemt ook bewegingen waar door een dunne muur of deur heen. Dus een sensorlamp voor binnen, uitgerust met een hoogfrequente sensor hangend op een toilet, kan ook aanspringen als iemand de toiletruimte enkel passeert.
Deze situatie is te voorkomen door een sensorlamp op te hangen uitgerust met een infrarood sensor. Een infrarood sensor reageert enkel op warmte.

Bij PimXL zijn sensorlampen voor binnen van het merk en Steinel  verkrijgbaar.
Aan het laden
Aan het laden