Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.

Alles wat je wil weten over de parasols van PimXL

dinsdag 4 juni 2019
Het voorjaar is in volle gang en de zomer staat ons nog te wachten. Vaak een tijd waarin de meesten genieten van de zon. Toch is het prettig om ook schaduw in de tuin of op terras te creëren. Een parasol is daar een goede optie voor. Parasols zijn mobiel en daarom eenvoudig op meerdere plekken te gebruiken. Bovendien kan gekozen worden voor een draaibaar-  of kantelbaar model zodat de zon sneller geweerd kan worden. Vaak is de aanschafprijs laag zodat ook voor een klein budget van schaduw genoten kan worden.

Bij de keuze van een parasol kan gelet worden op de vorm, materiaal doek, de voet, het type van de parasol én de kleur. Steeds vaker zie je kleur in de tuin terugkomen in een bijpassende parasol. PimXL begrijpt dat volledig en heeft leuke trendy kleuren opgenomen in het assortiment. Zo kan in het assortiment van 2019 gekozen worden uit petrol blue, wit, appel groen, mintgroen en roze. Maar ook in de basiskleuren ecru, taupe en antraciet is volop keuze.

PimXL biedt verschillende type parasols aan. Hiervan is de stokparasols het meest verkochte type. Deze parasol is voorzien van een stok in het midden van de parasol. Over de baleinen die naar de stok lopen, is de parasolstof gespannen om de zon te weren.

Een stokparasol wordt meestal gebruikt in combinatie met een tuintafel voorzien van gat. Zo hebt u geen last van de parasolvoet. De parasol staat bovendien extra stevig door het extra houvast aan de tafel. Of een diameter van 2 of 3 meter voldoende is, hangt met name of van de grote van uw tafel en of tuinset.

Ben je op zoek naar schaduw boven je loungeset of tuinset, dan biedt een zweefparasol vaak uitkomst. Een zweefparasol zweeft boven je terras. Zo kan het terras volledig gebruikt worden en heb je geen last van het frame of parasolvoet, omdat deze vaak naast het terras geplaatst wordt. Daarnaast is er keuze tussen draaibaar of niet draaibaar. Met een draaibare parasol draai je eenvoudig met de zon mee.

Hoe een parasol uitgezet wordt, verschilt per type. De PimXL parasols met een doorsnede van 2 meter zijn uit te klappen middels een push-up schuif systeem, terwijl de PimXL parasols met een doorsnede van 3 meter evenals de zweefparasols voorzien zijn van een draaimolentje om de parasol open- en dicht te draaien.

Vergeet bij de aanschaf niet de parasolvoet of parasol tegels te bestellen. Deze worden zonder altijd zonder verzendkosten verstuurd naar je. PimXL wenst je een zonnig én beschut voorjaar 2019 toe!
Aan het laden
Aan het laden